Golfset

Ett golfset består av ett antal golfklubbor som innehåller allt från ett set med järnklubbor till ett mer komplett set med järn- och hybridklubbor. Nedan ser du prisvärda golfset från nätbutiker som vi rekommenderar.

 

Golfset för nybörjaren

golfsetNär det gäller golfutrustning så finns det ett enormt utbud att välja mellan. Prisnivån på golfset kan skilja sig väldigt mycket beroende på vad det är för märke och kvalitet på klubborna. När man pratar om kvalitet så gäller det oftast materialet i klubborna och om de är smidda eller inte. Smidda klubbor kan justeras och ställas in för att ändra på klubbhuvudets vinkel och passa din swing medan vanliga, billigare klubbor har en fast vinkel på klubbhuvudet. För en nybörjare så behövs absolut inte smidda klubbor, det räcker gott med fasta klubbhuvuden. Det är först när du lärt dig swinga ordentligt och fått känsla som det kan bli aktuellt med dyrare och mer avancerade golfklubbor.

Ett golfset från 2500 kr passar utmärkt för en nybörjare och räcker ett bra tag innan det behöver bytas ut till ett mer avancerat golfset. Du kommer själv märka när det är dags att byta eftersom ditt intresse kommer stiga med tiden som du lär dig mer om Golf och dina krav kommer således bli högre.

Ska man ha golfbag till sitt golfset?

Svar ja! Du måste bära dina golfklubbor i något och det är inte bra att de stöter mot varandra. För att hålla golfklubborna fräscha och kunna bära dem på ett smidigt sätt så rekommenderas en golfbag som har separata fack där du kan fördela golfklubborna på ett bra sätt. Tänk på att kontrollera så att en golfbag ingår i det golfset du vill köpa, annars bör du komplettera din beställning med en passande bag.

Försäkra dina golfklubbor

Eftersom golfutrustning kostar en hel del pengar kan det vara klokt att försäkra både klubbor och golfbag. I vissa fall kan hemförsäkringen täcka upp vid skada eller stöld, men det finns mer specialiserade försäkringar som kan passa bättre. Som golfare finns det dessutom så kallade ”Hole-in-one-försäkringar” som täcker eventuella kostnader för champagne och annat efter ronden.